Penguenler İle İlgili Bilgiler

0

Penguenlerin özellikleri nelerdir? Penguenler ile ilgili ilginç bilgiler, az bilinen gerçekler, maddeler halinde özellikleri.

Penguen

Penguenler uçamayan kuşlardır. Kanatlar yerine penguenlerin yüzgeçleri vardır. Yirmi’den az bilinen penguen türü vardır ve hepsi Güney yarımkürede yaşar. Antartika’nın yanısıra, Güney Amerika, Güney Afrika, Yeni Zelanda ve birçok pasifik adasında yaşarlar. Penguenler kolayca adapte olabilen kuşlardır; bu yüzden çok sayıda hayvanat bahçesinde görülebilirler.

Penguenler Hakkında Gerçekler:

Galapagos pengueni Kuzey yarımkürede görülebilen tek penguen türüdür. Yalnızca Güney yarımkürede yiyecek kıtlığı yaşandığında Kuzey Yarımkürede görülebilir.

Penguenler mükemmel yüzücülerdir. Saatte 15-20 mil hızla yüzebilirler. Nefeslerini 20 dakika boyunca tutabilirler ve diğer kuşlardan daha derin dalış yapabilirler.
Penguenlerin gözleri suyun altında karadakinden daha iyi görür. Mükemmel görme yetenekleri onları yiyecek ararken yırtıcı hayvanlardan uzak tutmaya yardımcı olur.
Penguenlerin doğal düşmanları katil balinalar, fok balıkları, köpekbalıkları, yılanlardır …
Penguenler etçildir. Karidesleri, krilleri, kalamarları, balıkları yiyerek beslenirler …
Tüylerinin benzersiz renkleri suyun içinde mükemmel bir kamuflaj sağlar: koyu renkli sırtlar yukarıdan görülemezler, çünkü su ile karışırlar ve beyaz karınlar suyun içinden gökyüzü ile karışırlar çünkü aşağıdan beyaz kanatlar görülemezler.
Penguenler sosyal hayvanlardır. Bin ila on bin çiftten oluşan büyük topluluklarda yaşarlar.
Penguenler ses çıkararak iletişim kurar. Aynı zamanda başlarını ve yüzgeçlerini kullanarak da iletişim kurarlar.
Penguenlerin tüyleri yoğundur ve yağla yağlanır. Tüyün yanı sıra, kalın cilt ve yağ tabakası, düşük sıcaklığa karşı koruma sağlar.
İmparator ve kral penguenler yumurtaları için yuva oluşturmazlar. Dişi bir yumurta bırakır ve baba çatlayana kadar onunla ilgilenir. Baba, yumurtayı kuluçka torbası adı verilen bir deri tabakası ile sarar. Yumurtanın 8-10 hafta boyunca sıcak tutulması gerekir. Bu süre zarfında baba yemek yemez. Yavrusu yumurtadan çıkana kadar vücut kütlesinin yarısına kadar kaybedebilir.
Eğer penguen bir yavru kaybederse, başka bir aileden yavrularını çalabilir.
Peri pengueni en küçük penguen türüdür. Sadece 1 kilo ağırlığındadır. İmparator pengueni en büyük penguendir ve 41 kilo ağırlığında olabilir.
Sarı gözlü penguen Yeni Zelanda yakınlarında yaşayan en nadir penguen türüdür. Vahşi doğada sadece 5000 tane kalmıştır.
Bilinen 18 penguen türünün 5 tanesi nesli tükenme tehlikesi altındadır.
Penguenler, türlerine göre 15 ila 20 yıl yaşarlar.



Yorum Yazmak İster misiniz?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.